

# NEOS 2024 Spring Meeting Woodstock, VT - Friday, May 31 - Sunday, June 2

FRIDAY, MAY 31 (afternoon)						
12:00 PM	50 min	Registration / Exhibits / Coffee				
Session 1: Sports / Hip Moderator: Brian Samuelson, MD						
12:50	10 min	President's Introduction	Scott Ryan, MD			
1:00 - 1:10	10 min	Evaluation and Management of Subspine Impingement	Jason Smoak, MD			
1:10 - 1:20	10 min	Knottles vs Knoted Anchors	Peter M. Eyvazzadeh, MD			
1:20 - 1:30	10 min	Athletic Hip / Hockey Injuries	Drew Rogers, MD			
1:30 - 1:50	20 min	Hip Abductor Insufficiency	Cecilia Pascual-Garrido, MD, PhD			
1:50 - 2:00	10 min	Age and Hip Arthroscopy	Travis Matheney, MD, MLA			
2:00 - 2:10	10 min	Surgical Indications and Managment of Hamstring Injuries	Suzanne Miller, MD			
2:10 - 2:40	30 min	Young Adult Hip Pain Cases	Moderator: Brian Samuelson, MD Panelists: Cecilia Pascual- Garrido, MD, PhD; Suzanne Miller, MD; Richard Wilk, MD; Drew Rogers, MD			
2:40 - 3:10	30 min	Coffee Break / Exhibits				
		Session 2: Trauma / Joints Modera	tor: Scott Ryan, MD			
3:10 - 3:20	10 min	Osseous Integration	Jillian Kazley, MD			
3:20 - 3:40	20 min	Acute ORIF and THA for acetabular Fractures	Frank Liporace MD			
3:40 - 3:50	10 min	SI Bone Indications, Work up and Cases Examples	Craig Barlett, MD			
3:50 - 4:00	10 min	Open Reduction Internal Fixation of Vancouver B2 Periprosthetic Fxs	John Wixted, MD			
4:00 - 4:10	10 min	Robotics in Knee Replacement	Wayne Moschetti, MD			
4:10 - 4:45	35 min	Panel: Fix or Replace Prox Femur?	Moderators: Wayne Moschetti, MD & Scott Ryan, MD Panelists: Patrick Schottel, MD; Jodi Siegel, MD; Gerry Chang, MD, Frank Liporace, MD, Jack Wixted MD, Michael Blankstein, MD, Mike Kain, MD, Ben Schwartz, MD, Phil Aurigemma, MD			
4:45 - 5:30	45 min	Reserved time (all attendees)				
		This session is not eligible for AMA PRA Category	y 1 Credits™			
5:30 - 7:00		NEOS Social Cocktail Hour				



# NEOS 2024 Spring Meeting Woodstock, VT - Friday, May 31 - Sunday, June 2

SATURDAY, JUNE 1 (morning)							
7:00 AM	30 min	Registration / Exhibits / Continental break	fast				
Session 3: Hip Arthritis Moderator: Michael Kain, MD							
7:30 - 7:45	15 min	Tumor Quiz Cases	Carrie Heincelman, MD				
7:45 - 8:05	20 min	Pre-Arthritic Hip Disease	Cecilia Pascual-Garrido, MD, PhD				
8:05 - 8:15	10 min	Role of Labral Reconstruction in 2024	Thomas H. Wuerz, MD, MSc				
8:15 - 8:30	15 min	Boarderline Hip Dysplasia Treament 2024	Young-Jo Kim, MD, PhD				
8:30 - 8:40	10 min	Tips and Tricks of PAO	Nora Cao, MD				
8:40 - 8:50	10 min	MRI vs MRA of the Hip, What to Order in 2024	Richard Wilk, MD				
8:50 - 9:00	10 min	Modern Data and Direct Anterior Approach THA 2024	Lee Rubin, MD				
9:00 - 9:20	20min	Preprosthetic Fractures Hip and Acetabulum	Frank Liporace, MD				
9:20 - 9:50	30 min	Coffee Break / Exhibits					
	Session 4: Practice Management Moderator: Kurt Hoffman, MD						
9:50 - 10:05	15 min	The PEPPER Trial and Where VTE is Headed in 2024	Vincent D. Pellegrini, Jr., MD				
10:05 - 10:15	10 min	Sustainability of Orthopaedic Care	Ian Engler, MD				
10:15 - 10:25	10 min	Health Care Advocacy	Adam Rana, MD				
10:25 - 10:35	10 min	Ancillary Income/ASC Ownership	Benjamin Schwartz, MD				
10:35 - 10:45	10 min	Total Hip in Young Patients Under 40	Michael Baratz MD				
10:45 - 10:55	10 min	Periprosthetic Infection	Nicholas Colacchio, MD				
10:55 - 11:10	15 min	Which Cemented Stem is Best? Are They All Equal?	Michael Blankstein, MD & Aurigemma, MD	Phil			
11:10 - 11:55	45 min	Reserved time (all attendees)					
		This session is not eligible for AMA PRA Category	1 Credits™				
1:00 PM		NEOS Golf Tourney					



## NEOS 2024 Spring Meeting Woodstock, VT - Friday, May 31 - Sunday, June 2

SUNDAY, JUNE 2 (morning)						
7:15 AM	30 min	Registration / Exhibits / Coffee				
Session 5: General Moderator: Taryn LeRoy, MD						
7:45 - 8:00	15 min	Tumor Quiz Answers	Carrie Heincelman, MD			
8:00 - 8:10	10 min	Management of Young Patients With Glenohumeral OA	James Levins, MD			
8:10 - 8:20	10 min	Pelvic Ring Fracutures in Patients Over 65	Nathan Paul Olszewski, MD			
8:20 - 8:30	10 min	Guided Growth	Ronald McCartney, MD			
8:30 - 9:00	30 min	<b>Research Presentations 1-3</b>				
9:00 - 9:15	15 min	How CMS is Ruining Your Life as an Arthroplasty Surgeon: Decreased Reimbursement, Mandatory PROMs Reporting, and RAC Audits	Richard Iorio, MD			
9:15 - 9:45	30 min	Coffee Break / Exhibits				
Session 6: Hip Reconstuction / Spine / Technology Moderator: Taryn LeRoy, MD						
9:45 - 10:05	20 min	How to Deal with Defects in Revision THA	Frank Liporace, MD			
10:05 - 10:35	30 min	<b>Research Presentations 4-6</b>				
10:35 - 10:45	10 min	Hip Spine Syndrome. Which Do We Address First?	Chris Bono, MD			
10:45 - 10:55	10 min	Spine Surgeons Using Sports Equipment. The New Frontier.	Jason Pittman, MD			
10:55 - 11:10		Research Presentations Awards				
11:10 - 11:15	5 min	Closing Remarks & Adjourn	Scott Ryan, MD			

#### **Accreditation Statement**

This activity has been planned and implemented in accordance with the accreditation requirements and policies of the Accreditation Council for Continuing Medical Education. The New England Orthopedic Society is accredited by the Massachusetts Medical Society to provide continuing medical education for physicians.

### AMA Credit Designation Statement

The New England Orthopedic Society designates this live activity for a maximum of **9.75 AMA PRA Category 1 Credits**<sup>™</sup>. Physicians should claim only the credit commensurate with the extent of their participation in the activity.